Økt fokus på kosthold, ernæring og helse vil vises på bunnlinja og ha positiv effekt på sykefraværet!

Hva med et minikurs for avdelingen med fokus på energi eller hjerneføde?

MINIKURS 1
Hjerneføde

MINIKURS 2
Energi

Eller et dybdekurs for ansatte som ønsker å forebygge eller forbedre helsa?

DYBDEKURS
Spis deg i toppform

“Dårlig kosthold er den faktoren som stjeler flest friske og arbeidsføre leveår i den norske befolkningen.”

Den nasjonale folkehelserapporten

Mange arbeidstakere har hektiske dager med mange møter og stort tidspress. Det kan være vanskelig å få i seg mat som fyller tanken på en god måte.

Har du og dine ansatte et kosthold for optimal energi og fokus?

Ofte blir det en kjapp sandwich på kontorplassen eller tørre rundstykker på møtet, og sjokoladeskåla fylles stadig opp borte ved kaffeautomaten. 

Er det så farlig? Noen kan nok fungere fint på dette en god stund, men for de fleste kan et sånt kosthold bidra til alt fra lite og ujevn energi, svingende humør, muskelsmerter og dårlig fokus og konsentrasjon. For ikke å snakke om de faste vinterforkjølelsene mange aldri slipper unna. 

Er dette noe du og kollegaene dine kjenner dere igjen i? Da er det kanskje på tide å gjøre noe med det! Den gode nyheten er at det er ofte ikke så mye som skal til for å få det litt bedre. Man må bare få riktig påfyll av kunnskap og praktiske tips. 

OptiKost tilbyr kurs som gir dere nettopp det.

Hvorfor skal din bedrift fokusere på kosthold og livsstil?

Kosthold og livsstil er viktige faktorer for god helse. God helse gir mer energi og overskudd, mindre stress, og sykdom og redusert sykefravær. Dette er vel noe alle arbeidsgivere ønsker seg? 

“Kostholdsfremmende tiltak kan bidra til å redusere sykefraværet med opp til 27 %”

Healt Enhancement Research Organization (HERO)

Mange bedrifter har i dag gode tilbud til de ansatte om f.eks. kurs i stressmestring, gratis massasje og en lett tilgjengelig bedriftshelsetjeneste. Det er også mye fokus på psykososiale faktorer.

Hva er det som mangler i dette bildet? Jo, et større fokus på kostholds- og livsstilsfaktorer som bidrar til økt motstandskraft og mer energi til å takle en krevende jobb.

Forebygging framfor reparasjon!

Det å prakke kostholds- og livsstilsråd på folk kan være kontroversielt. Ingen liker å bli fortalt hva de skal spise eller hvordan de skal leve livet sitt.

Bevisstgjøring er en annen sak. I mylderet av råd som florerer om ulike dietter er det viktig å forstå hvorfor noen valg er riktigere enn andre og hva kropp og hjerne faktisk trenger for å fungere optimalt. I tillegg er det viktig å forstå at alle er unike og trenger forskjellige ting. Vet man dette, er det lettere å ta bedre valg.

Så hvorfor skal din bedrift fokusere på kosthold og livsstil? Har dere råd til å la være?

Minikurs eller dybdekurs - eller begge deler?

Et minikurs egner seg godt for en samling, et avdelingsmøte eller andre arrangementer hvor man har lyst til å gjøre noe nytt og annerledes. Tema kan tilpasses og kursene kan også holdes på engelsk.

For ansatte som er interessert i å gå mer grundig til verks, og som ønsker å gjøre en innsats for helsa, kan det være aktuelt med et kurs over flere ganger hvor vi går mer i dybden på hva som skal til for å oppnå god helse. Hvis det blir mye med et kurs, holder jeg også kortere foredrag om forskjellige temaer.

Minikurs


TEMA 1
Hjerneføde


Hvordan gi hjernen det den trenger for topp prestasjon

TEMA 2
Energi


Hvordan holde energien oppe gjennom en hel arbeidsdag
(og unngå å kollapse i sofaen når du kommer hjem!)


For minikursene legges det opp til noen timer med en god blanding av teori, øvelser og praktiske tips. I tillegg kan det godt hende at det følger med noen smaksprøver!

Dere vil bli oppfordret til å tenke over egne vaner og utfordret til å finne mulige endringer som vil kunne gjøre en forskjell i hverdagen. Alle vil sitte igjen med sin egen personlige plan når kurset er over.

 • Tema kan tilpasses etter ønske
 • Halv dag - maks. 4 timer
 • Hel dag - maks. 8 timer
 • Maks antall deltakere: 20
 • Utstyr: prosjektor, flip over og tavle
 • Sted: Dere holder lokale

Pris: Fra 6500,-

DYBDEKURS
Spis deg i toppform


For de som ønsker å ta tak i egen helse

Dette kurset passer for:

 • De som er interessert i å lære mer om kosthold, ernæring og livsstil for å oppnå mer energi og bedre helse.
 • De som har kroniske helseutfordringer som f.eks. muskel- og leddplager, overvekt, diabetes 2, lite energi og mye stress.

På dette kurset vil vi gå i dybden på temaer som kosthold, næringsstatus, fordøyelse, stress, søvn, trening, betennelser og miljøgifter.

Vi vil se på hvorfor det har så stor betydning for helsa og hvorfor det er viktig å ha en individuell tilnærming til dette. Det er ikke én fasit for alle. 

For hvert tema vil deltakerne bli oppfordret til å reflektere over egne erfaringer og vaner, og få hjelp til å identifisere noen få tiltak som kan få dem til å gå i riktig retning. Ved oppstart av kurset vil jeg gjøre en kartlegging av hver deltaker og de vil også sette seg mål som vi vil jobbe med og bruke underveis. 

 • Maks. antall deltakere: 15
 • Minimum 4 ganger à 2,5 timer
 • Kan avholdes på dag- eller kveldstid
 • Teori, øvelser og praktiske tips
 • Utstyr: Prosjektor, flip over og tavle
 • Sted: Dere holder lokale

Pris: Fra 3500,- pr. deltaker

Interessert i å booke et kurs eller to?

Send en uforpliktende forespørsel, så finner vi ut hva som passer best for deg og din bedrift.

Dersom dere ønsker det, kan jeg også komme til dere og presentere kursoppleggene mer i detalj og fortelle mer om hva man kan oppnå på en arbeidsplass ved å fokusere på kosthold og livsstil. 

Informasjonen du legger igjen i skjemaet vil kun bli brukt til dette formålet,
og ikke til annen type markedsføring.
Les mer om hvordan OptiKost behandler persondata i personvernerklæringen.

Kort om kursholder

Jeg heter Anne Gro Holten, er utdannet ernæringsterapeut og driver OptiKost AS.

Tidligere jobbet jeg i DNV GL. Der var jeg i 17 år, så jeg har lang erfaring fra det å jobbe i en stor organisasjon med de utfordringene det medfører. 

De siste åra i DNV GL jobbet jeg med forbedring av arbeidsprosesser og holdt mange workshops, kurs og presentasjoner i forbindelse med dette.

Det var da et veldig langt hopp fra prosessforbedring til kostholdsveiledning, tenker du kanskje nå? Men nei, ikke så langt som man skulle tro! 

Det å hjelpe en avdeling eller en funksjon med å forbedre sine arbeidsprosesser eller å hjelpe folk med å legge om kosthold og livsstil dreier seg mye om de samme tingene: 

 • Bli kvitt aktiviteter/vaner som ikke gir noen verdi.
 • Fjerne utdaterte (forretnings)regler basert på gammel kunnskap.
 • Optimalisere det man allerede gjør bra.
 • Legge til nye aktiviteter basert på ny kunnskap og teknologi.

Gjør man dette er man på vei i riktig retning!
Flere av de metodene jeg brukte i min tidligere jobb har jeg derfor tatt med meg videre inn i jobben som ernæringsterapeut.

Hvorfor skiftet jeg yrke? Jeg har selv erfart hva endringer i kosthold og livsstil kan gjøre for kropp og hjerne. Siden 2009 har jeg spist meg bedre av en rekke plager og jeg brenner for at andre også skal få kunnskapen til å gjøre det samme. Du kan lese mer om meg og OptiKost her.

Individuell veiledning

OptiKost tilbyr også individuell kostholdsveiledning & ernæringsterapi som beskrevet her.

Dersom noen av de ansatte ønsker dette, kan det gjøres i deres lokaler på bestemte dager etter avtale eller via videomøte eller på telefon.

Følg OptiKost på facebook og LinkedIn

Hold deg oppdatert:
Meld deg på nyhetsbrev

Send e-post til:
annegro@optikost.no