Glutenfrie lavkarboknekkebrød - fast inventar i kostholdet!
More...
Enten du spiser glutenfritt eller ikke, er disse både veldig gode og kjekke å ha på lur både hjemme og på jobben.
I tillegg er de fulle av gode næringsstoffer, lave på karbohydrater og sikrer en god og jevn energi.
Hvorfor lage egne knekkebrød?
Det er enkelt, billig og næringsrikt!
Spesielt for deg som spiser glutenfritt, er det mye å spare. Tilsvarende knekkebrød som man kjøper i butikken er ganske mye dyrere.
Når man har gjort det et par ganger og fått dreisen på det, har man to brett klare for ovnen på under 10 minutter. Så kan man gjøre noe annet mens de står i ovnen.
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Bløtlegging - for sensitive mager:
Det kan være lurt å bløtlegge nøtter og frø for å bryte ned stoffer som er vanskelig å fordøye. Da kan man blande dette i en bolle og la det stå i vann over natta. Det er litt mer tidkrevende enn å lage som beskrevet over, men kanskje er det verdt det for deg?
Nøtter og frø vil svelle, så pass på å ha i nok vann. Når det har stått ferdig, skyller man med kaldt vann i en sil og så kan man kjøre det til en røre i en blender eller minikutter.
Blandingen vil da være så bløt at man ikke vil trenge å tilsette så mye vann som det står i oppskriften. Chiafrø og linfrø trekker til seg veldig mye vann og blir veldig geleaktig, så disse kan evt. bløtlegges for seg selv.
Når jeg bløtlegger, gjør jeg det med mandler, gresskarkjerner, sesamfrø og solsikkefrø. Resten av ingrediensene tilsetter jeg når jeg kjører blandingen i minikutteren.
Her kan du finne mer informasjon om bløtlegging.
Kjenner du andre som kan tenke seg å lage egne knekkebrød? Del gjerne oppskriften!