Spis deg til stabil vekt og bedre helse!

Ernæringsterapi med personlig veiledning er for deg som sliter med overvekt, fordøyelsesplager eller andre helseutfordringer og som trenger et opplegg som er helt tilpasset deg og dine behov.

Du ønsker å finne ut om det er mulig å spise seg til bedre helse og bruke mat som medisin. Eller kanskje er ditt hovedfokus å forebygge eller komme i ditt livs form.

Uansett ønsker du en varig endring! Du er villig til å bruke litt tid og innsats på å lære hvordan mat påvirker kropp og hjerne slik at du kan finne ut av hva du trenger og trives best på. 

Gjennom en-til-en konsultasjoner og tett oppfølging får du kunnskapen og ferdighetene du trenger for å legge om kosthold og livsstil til det som er optimalt for deg og din helse.

Konsultasjonspakker og priser

Pakkene inkluderer en førstekonsultasjon på 90 minutter og et antall oppfølgingstimer på 60 minutter avhengig av hvilken pakke du har valgt.

Med pakken følger også informasjon i et nettkursformat som brukes for å gi informasjon du trenger underveis til å gjøre oppgavene dine. Du får tilgang til dette straks du har kjøpt en av konsultasjonspakkene.

Du kan velge mellom 2 forskjellige pakker. Det er ikke så lett å vite på forhånd hvor mange konsultasjoner du trenger. Hvis du er usikker og tror du kommer fort inn i det og ikke trenger så mye veiledning, start med den minste.

Etter gjennomført startpakke, vil det være mulig å bestille enkeltkonsultasjoner etter behov eller en ekstrapakke på 4 konsultasjoner.

Kjøp av pakke gjøres i forkant ved å velge riktig pakke og klikke "Kjøp". Du må da først registrere en bruker og så vil du bli tatt videre til betaling med kort. Når betalingen er gjennomført, kommer du til en side med informasjon om hva som skjer videre.

Minipakke

4 konsultasjoner totalt.


For deg som vet du vil komme raskt opp å stå på egne ben.4200,-

(inkl. mva)     

Full pakke

8 konsultasjoner totalt


For deg som vil ha oppfølging over en lengre periode.6900,-

(inkl. mva)     

Ønsker du å betale med faktura eller å dele opp betalingen, ta kontakt så ordner vi det. Se salgsbetingelsene for detaljer om angrerett og avbestilling. 

Et skritt av gangen

I hver konsultasjon vil vi sette opp konkrete oppgaver som du skal gjøre frem til neste konsultasjon. Noen oppgaver går ut på å lese noe for å øke kunnskapen, mens andre er konkrete ting du skal gjøre.

Hva du får av oppgaver kommer an på hvorfor du gjør dette og hva som er utgangspunktet ditt. Hvis fokuset ditt er å gå ned i vekt vil du få andre oppgaver enn hvis du har fordøyelsesproblemer som må fikses.

Hvor mange oppgaver du får hver gang, avhenger av hva du har tid til å gjøre. Det skal være overkommelig og passe inn i en mer eller mindre travel hverdag.

Konsultasjonene gjennomføres via videomøte eller på telefon.

Ditt optimale kosthold


Ingen kompliserte dietter eller kostplaner, men et kosthold basert på naturlige råvarer og det du liker å spise.

En plan skreddersydd for deg


Vi tar utgangspunkt i dine mål og ønsker og finner ut hva du må gjøre for å nå dem på en måte som passer inn i din hverdag.

Støtte når du trenger det


Du blir fulgt opp gjennom hele prosessen. Oppfølging og støtte mellom konsultasjonene er inkludert i pakka.

Resultater som varer


Vi bryter ned store mål til små daglige oppgaver som tar deg i riktig retning. Når disse går på automatikk, har du fått en ny vane. 

Flere detaljer om opplegget

Forberedelser

 • Bestill konsultasjon
 • Fyll ut spørreskjema
 • Utredning hos lege?

1. konsultasjon

 • Bli kjent
 • Praktisk info
 • Plan og oppgaver

Gjøre oppgaver

 • Gjør oppgavene
 • Få support og støtte
 • Notér forandringer

Oppfølging

 • Hva du har gjort
 • Nye oppgaver
 • Detektivarbeid

1. Forberedelser før oppstart

2. Første konsultasjon - 90 minutter

3. Tiden mellom konsultasjonene

4. Oppfølgings-konsultasjoner

Om OptiKost

God helse er et verktøy!

Jeg heter Anne Gro, og det er jeg som kommer til å bli din veileder hvis du bestemmer deg for å starte opp med noe av dette. Jeg fikk selv hjelp til å spise meg frisk i 2009 etter årevis med leting etter noe som ville fikse mine helseproblemer. Nå har jeg startet OptiKost for å hjelpe andre til å gjøre det samme. Du kan lese mer om OptiKost her.

Nå - drøyt 10 år senere - er dette status:

Jeg har ikke lenger en fordøyelse som ødelegger ferier og gjør meg slapp og energiløs og mest opptatt av om det er et toalett i nærheten.

Jeg våkner ikke lenger med følelsen av å ha 20 kniver i ryggen, og lurer på om jeg kommer ut av senga om fem år.

Jeg har ikke lenger bronkitt eller bihulebetennelse flere ganger i året. Jeg savner ikke de hostekulene som kjentes ut som om begge lungene hadde kollapset og lufta kom verken ut eller inn.

Jeg savner heller ikke de dagene hvor energien var fraværende, humøret var flatt og motivasjonen var på bunnivå.

Jeg vet akkurat hva jeg skal spise for å holde energien jevn, sulten og salt/søtsuget borte og vekta stabil.

Dette var noen av mine utfordringer. Du har sikkert andre.  Men løsningen er mer eller mindre det samme. God fordøyelse, stabilt blodsukker, næringsrik mat og tilskudd etter behov, lite stress og god søvn.

Å komme dit krever både økt kunnskap og endring av vaner. Det kan jeg hjelpe deg med!

Fokusområder

Ernæringsterapi tar utgangspunkt i at det sannsynligvis finnes noen grunnleggende årsaker til kroniske problemer og sykdommer: 

 • Fordøyelsesproblemer
 • Et ukontrollert og svingende blodsukker
 • Ernæringsmangler
 • Stress, dårlig søvn og ugunstige miljøfaktorer

Med det som utgangspunkt, fokuserer vi på tiltak som bidrar til å rette opp i ubalanser og på den måten gjør kroppen i stand til å helbrede seg selv.

God fordøyelse

Fordøyelsesplager er svært vanlige. Så vanlige at de fleste tror det er normalt å være både oppblåst og ha sure oppstøt. Det er det ikke! Hvordan står det til med din fordøyelse? Test den her!

Sjekk også ut bloggen min. Der er det mange artikler om det å fikse fordøyelsen.

Stabilt blodsukker

Det er ikke til å komme bort fra at vi får i oss mye brød, ris, pasta, brus, kaker og godterier her i Norge. Samtidig får de fleste i seg altfor lite av gode fettsyrer.

Resultatet blir svingende energi og ujevnt humør fordi blodsukkeret går opp og ned som en jojo i løpet av dagen. Hvilke konsekvenser det kan få for din helse kan du lese mer om i denne artikkelen.

Optimal næringsstatus

"Spis variert og sunt, så får du i deg det du trenger". Det er stort sett rådet man får og den generelle holdningen blant mange. Samtidig selges det temmelig mye kosttilskudd, så her er det noe som ikke stemmer.

Les mer

Bedre søvn, mindre stress, renere miljø

De fleste lever et hektisk liv med krevende jobb og mange aktiviteter på fritiden med familie og venner. Man ønsker å få med seg alt og være på topp 24/7, selv om det kan gå på helsa løs. 

Les mer

Følg OptiKost på Facebook

Få nyheter fra OptiKost:
Meld deg på nyhetsbrev

Send e-post til:
annegro@optikost.no