NETTKURS

ned i vekt og få bedre helse på veien

Med god oppfølging fra ernæringsterapeut

Det er mange måter å gå ned i vekt på og du har kanskje forsøkt flere av dem. 

Har det virket? 

For å oppnå varig vektnedgang er det en metode som gjelder:

Å finne ditt optimale kosthold som holder kropp og hjerne i balanse og som du kan følge på autopilot.

Dette kurset er for deg som

Vil bli kvitt de ekstra kiloene ved å spise god, næringsrik mat som gjør godt for helsa

Er lei av jojoslanking, et søtsug ute av kontroll og at du ikke er sjef over maten 

Vil finne ut akkurat hvordan maten påvirker kroppen og hjernen din

Vil lære mer om kosthold og ernæring og hvordan du setter dette ut i praksis

Helst vil slippe å telle kalorier, veie maten og trene som en gærning resten av livet

Er klar for en varig endring og villig til å legge inn en viss innsats for å få ting til

Hva slags personlig oppfølging får du?

Hvorfor velge dette kurset når det finnes nettkurs til noen få hundrelapper som tilsynelatende gir deg det samme?

Fordi du får oppfølging som er tilpasset dine behov.

Det er mye som kan skje i kropp og hjerne når kostholdet endres, og det er lett å bli usikker på om du er på riktig vei. Da er det fint å ha noen å spørre. Det var det jeg savnet aller mest selv da jeg la om mitt kosthold og derfor er det en stor grad av personlig oppfølging i dette kurset.

Du vil bli fulgt opp på denne måten:

 • Det er 2 videokonsultasjoner på 45 minutter inkludert i kurset. Disse kan brukes når det passer for deg og du kan kjøpe flere til en gunstig pris hvis du trenger det. 
 • Du kan stille spørsmål underveis, enten i kommentarfeltet eller på e-post.
 • Du rapporterer inn hvordan det går gjennom hele kurset. Jeg følger opp dette og kommer til å pushe deg litt hvis det trengs.
 • Du får skriftlig tilbakemelding på oppgaver du sender inn, med konkrete anbefalinger tilpasset deg og din situasjon.
 • Du kan få denne oppfølgingen helt til du er i mål, enten det tar 3 måneder eller 18+ måneder.

Hvordan skal du nå målet ditt?

Hvis det var enkelt å gå ned i vekt og holde den ville alle gått rundt som sylfider!


Du trenger mer enn en kostplan for 6 uker og et løst definert mål om å gå ned X kilo hvis du vil oppnå varig vektnedgang og få bedre helse på kjøpet.


I dette kurset vil du bli tatt gjennom 4 faser som bygger på hverandre og som setter deg i stand til å krysse målstreken i trygg forvissning om at dette vil vare.

Fase 1: Kartlegg ditt utgangspunkt

Det er lettere å finne veien til målet når du vet hvor du starter. I denne fasen skal vi finne ut hvordan du påvirkes av maten du spiser.


Du skal blant annet finne ut hvordan blodsukkeret responderer, kjenne etter sult- og metthetssignaler og få oversikt over hva du egentlig pleier å spise.


Alt dette vil gi deg en bedre forståelse av hvordan mat påvirker vekt og helse, og det vil gi meg et veldig bra grunnlag for å gi deg best mulig oppfølging og veiledning. Før du går videre skal du lage et mål som skal hjelpe deg gjennom kurset. 

Fase 2: Legg om kostholdet

Hva er et optimalt kosthold for deg? Hvor mye og hvor ofte skal du spise? Det skal du begynne å finne ut av i denne fasen. 


Du vil lære mer om kosthold og ernæring og hvordan du skal få i deg de næringsstoffene du trenger. Den kunnskapen skal du bruke til å endre måltidene dine.


Du skal også finne ut hvordan du skal unngå fristelser i tiden fremover. Alt dette skal inn til meg for tilbakemelding. 

Fase 3: Stø kurs mot målet

I denne fasen skal vi sørge for at du kommer deg i mål og at du er godt forberedt på tida etterpå. 


Nå skal nye vaner etableres. Du skal utvide kostholdsrepertoaret og bli effektiv på kjøkkenet, samtidig som vi får fart på vektnedgangen og løser eventuelle utfordringer som oppstår underveis. 


Denne fasen handler om å gjøre nok av det som skal til for at det nye kostholdet ditt går på autopilot, og den varer helt til du bestemmer deg for at du er i mål. 

Fase 4: Hold vekta stabil

Nå gjelder det å finne en god balanse og få det nye kostholdet inn i ryggmargen.


Du skal bruke alt du har lært, justere kostholdet etter behov og sørge for å holde de nye vanene ved like.


Du skal også sjekke status med jevne mellomrom, slik at du tar tak i tide og unngår å falle tilbake til gamle vaner. Denne fasen varer så lenge du har behov for det. 

Gjennom alle fasene blir det fokus på dette:

Øvelse gjør mester

Kunnskap uten praksis er nesten verdiløs. Alle oppgavene du gjør tar deg et nytt steg videre i riktig retning og endrer autopiloten.

Individuell tilpasning

Spørsmål du stiller underveis og alt du sender inn av oppgaver vil gi meg et bedre grunnlag for å gi råd og anbefalinger som passer for deg

Bedre helse-bonus

Et optimalt kosthold er bra for andre ting enn vekta. Vi vil følge med på andre helserelaterte markører og jobbe for at disse også går rette veien. 

Håndtering av fristelser

Du vil skeie ut før eller senere! Derfor skal du jobbe en del med hvordan du skal håndtere det, og hva du må gjøre for å komme tilbake på rett spor når det skjer. 

Fremdeles i tvil?

Klikk her og svar på noen spørsmål, så får du svaret på det!

Hva har mest sannsynlig skjedd når du er ferdig?

 • Du har krympet rundt livet og på andre strategiske steder
 • Du har jevn energi, 0 søtsug og et stabilt blodsukker
 • Du vet akkurat hva du skal spise for å ha det bra
 • Du har et mer næringsrikt og variert kosthold
 • Du har opplevd endring på andre områder enn kun vekt
 • Du kan mye mer om ernæring, kosthold og helse

Kjøp kurset 

Ned i vekt og bedre helse på veien

 1. Klikk på Kjøp her
 2. Registrer bruker og opprett konto
 3. Betal med kredittkort
 4. Kvittering og ordrebekreftelse sendes på e-post
 5. Gå til kurssiden og sett i gang

Pris: NOK 4450,-

(inkl. mva)

Praktisk gjennomføring

1

Med en gang du har kjøpt og betalt, vil du få tilgang til kurset og alt innholdet som ligger der og det er bare å sette i gang. Løpet er lagt opp med en foreslått tidsplan, men du kan velge å bruke kortere eller lenger tid hvis det passer bedre for deg. 

2

Du starter med leksjon 1 og jobber deg fremover. Hver fase inneholder en miks av de forskjellige fokusområdene i kurset: teori, praktiske oppgaver, tester og logging/ selvkartlegging.


Du får linker til verktøy og maler du skal bruke, relevant informasjon og oversikt over utstyr du trenger. Oppgavene bygger på hverandre og vil ta hensyn til ditt utgangspunkt.

3

Underveis i kurset sender du meg det du har jobbet med og eventuelle spørsmål du har, og får tilbakemelding av meg på e-post.


Du skal også rapportere inn status på vekt og andre generelle helsemarkører med jevne mellomrom slik at jeg kan følge med på hvordan det går og pushe deg litt hvis det ikke går i riktig retning.

4

Du kan booke videokonsultasjoner til gunstig pris etter behov når som helst i prosessen. Kanskje vil du ha behov for å snakke med meg underveis, kanskje ikke. Det er helt opp til deg.

5

Når du har bygget et godt fundament og kommet godt i gang med selve kostomleggingen, vil det bli mer fokus på å løse eventuelle problemer som dukker opp underveis og forberede deg på de neste fasene. 

6

Du holder på helt til du har nådd målet ditt og du har tilgang til kurset så lenge du ønsker. Etter hvert som du nærmer deg målet ditt, vil du med jevne mellomrom vurdere om du faktisk er i mål og hva som bør justeres eller gjøres mer av for å fortsatt gå den riktige veien.

Hvorfor virker ikke slankekurer og dietter?

Vi mennesker er ganske like, men også ganske ulike når det kommer til hvordan vi fungerer og hva slags kosthold vi trives på.

Mat er byggeklosser med næringsstoffer som får ting til å skje i kropp og hjerne. Gener, miljøfaktorer, livsstil, bakterieflora og grad av stress og søvn er noe av det som er med på gjøre deg helt unik, med unike behov for næringsstoffer. Derfor trenger du å finne det kostholdet som er optimalt for deg sånn at din kropp og hjerne fungerer best mulig. 

Problemet med slankekurer og kortvarige dietter er stort sett dette:

 • De tar ikke hensyn til individuelle behov, hormonelle problemer og grad av matavhengighet.
 • De er ofte for begrensende og strenge. De færreste klarer å gjennomføre og enda færre orker å ha et slikt kosthold på lang sikt, med mindre viljestyrken er på topp og man egentlig ikke bryr seg noe særlig om mat
 • De baserer seg ofte altfor mye på trening. Trening har minimalt å si for vektnedgang og for mye og for hard trening kan faktisk stå i veien for at vekta går nedover.
 • Mange opplegg baserer seg på streng kaloritelling. En kalori er ikke en kalori. Det har større betydning hvor kaloriene kommer fra og kvaliteten på råvarene.
 • Du lærer ikke nok om hvordan kroppen fungerer og hva slags funksjon mat og næringsstoffer har.
 • Du får et sett med oppskrifter som skal følges slavisk i en periode. Når du er ferdig, har du ikke lært hvordan du skal sette sammen et måltid eller hvilken sammensetning som passer best for deg. 

Hvordan få til varig vektnedgang?

Å legge om kosthold og livsstil og gå ned i vekt er som å gå i gang med noe helt nytt som du ikke kan noe særlig om fra før av, som å lære et nytt språk eller å lære å kjøre bil. 

Har du vært på ferie i et land hvor du ikke kan språket? Da kjenner du følelsen av å famle deg fram med de få ordene du kan, få noe helt annet enn den maten du bestilte eller tabbe deg ut og si noe skikkelig dumt. Fort gjort!

Litt samme følelsen kan det være å prøve å orientere seg i dagens motstridende kostholdsråd og overflod av dietter og lettvinte løsninger. Du får til noe og går kanskje ned noen kilo, men kommer ikke helt i mål.

 For å bli flytende, må du lære det grunnleggende, pugge regler, lese historie og bli kjent med kulturen. Kanskje oppdager du at du snakker bedre enn du skriver. Du øver og praktiserer for å bli så god som du ønsker eller trenger å bli.

 Du trenger heldigvis ikke finne opp hjulet på nytt. Du følger en veletablert oppskrift som tar deg fra A til Å: Du får et pensum du skal gjennom og et sett med øvelser og oppgaver du skal gjennomføre for å få kunnskapen inn i ryggmargen.

Individuell tilpasning legges på toppen av den godt utprøvde metoden. Kanskje du trenger å øve mer på noe annet enn det jeg ville trengt. Kanskje har du noen fordeler eller ulemper som gjør at du må gjøre ting litt annerledes?

Mest sannsynlig melder du deg på et kurs eller skaffer deg en privatlærer som hjelper deg å stake ut kursen, og som veileder og støtter underveis. 

Du setter i gang med oppgavene og lager deg nye vaner som sørger for at du faktisk øver og praktiserer så ofte som mulig. Jo mer du øver, jo raskere blir du god. 

Plutselig en dag oppdager du at du tenker og drømmer på det nye språket og kan ha en ganske så avansert samtale uten store problemer. 

Du har kommet dit du vil og du trenger ikke øve så dedikert lenger. Du er over i vedlikeholdsfasen. Nå gjelder det å fortsette å snakke og skrive akkurat nok til at du holder kunnskapen og nivået ved like. 

Etter en stund oppdager du kanskje at ting begynner å glippe og du er ikke så god som du var når du var på ditt beste. Eller kanskje du ønsker å ta det til et enda høyere nivå og bli enda bedre. 

Det er ikke noe problem for du vet hva du skal gjøre og hvordan du skal gjøre det. Du har bygget et godt fundament som du kan bygge videre på nå. 

Akkurat sånn er det å endre kostholds- og livsstilsvaner for å gå ned i vekt og få bedre helse!

Det er ikke bare å spise mindre og trene mer. Det skal kunnskap og ferdigheter til. Du må øve og praktisere og du må legge inn en større innsats i en kortere eller lenger periode.

Jeg kan ikke gi noen garantier om at dette kurset vil være riktig for deg og ingenting vil skje uten at du legger inn den innsatsen du trenger å legge inn for at du skal nå målet ditt. 

Men hvis du er villig til å gi det en sjanse og følge det så godt du evner - da skal det mye til for at ikke ting går i riktig retning!

Er du klar?

Kjøp kurset 

Ned i vekt og bedre helse på veien

 1. Klikk på Kjøp her
 2. Registrer bruker og opprett konto
 3. Betal med kredittkort
 4. Kvittering og ordrebekreftelse sendes på e-post
 5. Gå til kurssiden og sett i gang

Pris: NOK 4450,-

(inkl. mva)

Hvem er OptiKost

Jeg heter Anne Gro Holten og jobber som ernæringsterapeut i mitt eget selskap OptiKost. Det er jeg som har laget dette kurset og som kommer til å være din veileder hvis du bestemmer deg for å sette i gang. 

OptiKosts visjon er å hjelpe deg og flest mulig andre til å ta grep om egen helse. Dette kurset er et av bidragene til å oppnå dette. Jeg gleder meg til å jobbe med deg.

Anne Gro Holten

Overvekt og helse

Det er ikke til å komme bort fra at overvekt og fedme øker risikoen for å utvikle diabetes 2, slitasjegikt, hjerte- og karproblemer og andre kroniske sykdommer.

Et ugunstig kosthold kan i tillegg gi grobunn for kronisk betennelse og annen sykdomsutvikling, og det er en sterk sammenheng mellom kosthold og psykiske lidelser.

Mange sliter med søtsug og overspising – uten å nødvendigvis være overvektig.

HVORFOR SKJER DETTE?

Det er så enkelt som at vi mennesker ikke er tilpasset det moderne samfunnet med ubegrenset tilgang til mat og all verdens annen stimuli. Hormoner i ubalanse og et overstimulert belønningssenter i hjernen gjør det vanskelig å holde seg til det kostholdet som er best for deg.

Dette kurset er laget for at du skal gjenvinne kontrollen over hormonene, hjernen og maten.

Er du kronisk syk, har en diagnose eller går på medisiner?


Dette kurset er ikke ment som noen kur eller behandlig for sykdom eller erstatning for medisinsk behandling.


Har du helseproblemer som ikke er utredet eller går på medisiner, ta en utsjekk med legen din før du starter opp.


Endringer i kosthold og vektnedgang kan gjøre at virkningen av medisiner endres. Dette er det viktig at legen din er oppmerksom på.

Hva slags kosthold anbefaler jeg?

Er dette et lavkarbo- eller ketoopplegg? Ikke nødvendigvis. Så lenge kostholdet ditt gir deg stabilt blodsukker, jevn energi og nok næringsstoffer, kan du i prinsippet spise det du vil.

Men for å tikke av i de boksene, vil det for de aller fleste innebære å redusere inntaket av sukker og raffinerte karbohydrater ganske kraftig, samt øke inntaket av de sunne fettkildene. Og det vil bety å lage mat med mest mulig naturlige og næringsrike råvarer. 

Så jeg vil heller kalle det et karboredusert og næringsrikt kosthold som passer deg. Du bestemmer selv hvor lavkarbo eller ketogent du vil gå.

Vanlige spørsmål

Her får du svaret på noe av det jeg kan tenke meg at du lurer på. Lurer du på andre ting, kan du spørre meg direkte ved å bruke chat-boksen nede i høyre hjørne (som vil synes når jeg er pålogget) eller sende meg en e-post på annegro@optikost.no 

Hvor lenge får jeg tilgang til kurset?

Du har kjøpt kurset, så da har du tilgang så lenge du vil. Du kan velge å følge tempoet som er foreslått, eller kjøre ditt eget løp.

Er det en pengene tilbake-garanti?

Ja, hvis du innen 14 dager finner ut at dette ikke er noe for deg, og du ikke har gjort noe særlig av kurset, får du pengene tilbake uten noen spørsmål fra meg (minus gebyr fra betalingsløsning).

Er det noe sted jeg kan stille spørsmål?

Du kan stille spørsmål i kommentarfeltet på hver leksjon, og du kan også sende meg en e-post hvis det er noe spesielt du lurer på. Hvis det etter hvert blir mange nok som ønsker en lukket facebook-gruppe, kan det hende at det vil bli opprettet. 

Hva om jeg ikke synes kurset er noe bra og vil ha pengene tilbake?

Da gjelder 14-dagers regelen som beskrevet over. Hvis du gjør alt som skal til og fremdeles ikke oppnår resultater, tar vi en prat og ser om vi finner en løsning.

Kan jeg ta kurset hvis jeg har matintoleranser?

Ja, det meste av oppskrifter og forslag til måltider er ofte gluten- og/eller melkefritt, og du vil lære hvordan du kan tilpasse og justere oppskrifter for å ta hensyn til dette. Så kurset vil passe bra hvis du har matintoleranser. Hvis du mistenker at du har matintoleranse, men ikke har funnet ut av dette eller gjort noe med det enda, kan det hende du burde addressere dette først. Ta kontakt så ser vi hva vi kan gjøre.

Kan jeg ta kurset hvis jeg er sukkeravhengig?

Ja, dette kurset bør være ideelt for deg som sliter med sukkeravhengighet eller avhengiget av andre matvarer. Vi går mye inn på hvordan vi kan få skikk på hormoner og belønningssystemet ditt slik at du overtar kontrollen.

Kan jeg ta kurset hvis jeg ikke kan eller har tid til å lage mat?

Ja, det er ikke avansert matlaging eller oppskrifter som foreslås i dette kurset. Det burde være overkommelig for den som ikke er så god til eller liker så godt å lage mat. Men du må være forberedt på å bruke noe mer tid på kjøkkenet, siden maten skal lages fra bunnen av og du skal gå bort fra ferdigmaten.

Kan jeg ta kurset hvis jeg er vegetarianer eller veganer?

Jeg anbefaler et kosthold som inneholder både animalske og plantebaserte matvarer. Enkelte næringsstoffer kan du kun få via animalske kilder. Selve metoden i kurset kan brukes uansett, men jeg vil ikke kunne gi noen spesielle råd rettet mot det å sette sammen et vegetarisk eller vegansk kosthold. 

Kommer jeg til å få detaljerte kostplaner?

Nei, både fordi de er både vanskelige og tidkrevende å lage for meg og fordi det er mest sannsynlig at du ikke kommer til å følge dem fordi du ikke vil ha eller liker det som er på planen. Min strategi er å ta utgangspunkt i det du allerede spiser og justere dette litt etter litt, helt til du har funnet frokoster, lunsjer, middager og kosemat som du liker og kan leve med, og som til og med er sunne og bra for deg.

Må jeg veie mat og beregne mengde næringsstoffer i dette kurset?

Ja, men kun i korte perioder for at du skal få innsikt i hvor mye du faktisk spiser, hva som er sammensetningen av næringsstoffer og hva mat faktisk inneholder. Du vil gjøre dette som en del av enkelte oppgaver gjennom kurset. Målet er å komme dit at du kan gjøre en vurdering av mengde og næringsinnhold på bakgrunn av kunnskap du har tilegnet deg.

Er det noen kostnader utover selve betalingen for kurset?

Du vil bli oppfordret til å kjøpe en blodsukkermåler for å kunne måle blodsukkeret på deg selv. Apparatet og utstyr til 10 målinger koster under 100 kr. Hvis du vil måle mer, koster det noen få hundrelapper for ekstra strips og nåler. Ellers anbefaler jeg enkelte kosttilskudd, men det er ikke noe du må kjøpe. Du bestemmer også selv hvor dyre råvarer du ønsker å bruke på maten du skal lage. 

Kjøp kurset 

Ned i vekt og bedre helse på veien

 1. Klikk på Kjøp her
 2. Registrer bruker og opprett konto
 3. Betal med kredittkort
 4. Kvittering og ordrebekreftelse sendes på e-post
 5. Gå til kurssiden og sett i gang

Pris: NOK 4450,-

(inkl. mva)