Kosthold og helse
Tekst

Før du setter i gang

Leksjon 1 Modul 1

Velkommen på kurs!


Du er nå 25 steg unna et kosthold som er mer optimalt for deg. Jeg gleder meg til å følge deg og til å se hva som har skjedd når du er ferdig med kurset. 


Mange av oss går gjennom livet med diverse plager og en mer eller mindre stabil vekt, uten å få vite hvor viktig kostholdet faktisk er for god helse. 


Vi får kanskje beskjed om å spise mindre og trene mer, men det er lite fokus på hvor frisk du kan kan (for)bli hvis du legger om til et kosthold som er optimalt for deg. 


Dette kurset er ment som et første steg på veien mot et sunnere og friskere liv. Målet mitt er å lære deg det du trenger for å komme i gang med et kosthold som skal bidra til det. 


Det er ikke gitt at alt sitter etter første gjennomgang. Det er faktisk ganske sikkert at det ikke vil gjøre det. Så ta den tiden du trenger og repeter leksjonene og oppgavene så mange ganger du trenger.


Gjennom hele kurset får du mulighet til å:

Dele tips, spørsmål og erfaringer i kommentarfeltet

Foreslå nytt innhold og gi tilbakemeldinger

Kjøpe konsultasjoner hvis du ønsker det


Du skal straks sette i gang, men først er det et par forberedelser du skal gjøre og litt praktisk info om kurset.

Forberedelser

Last ned oppgavemalene du skal bruke underveis når du jobber med oppgavene. Du kan selvsagt lage dine egne hvis du ønsker det, men hvis du vil sende inn for tilbakemelding, er det fint om du bruker den jeg har laget.


Det er to maler du kan bruke og du laster dem ned herfra:

1: Kartlegg ditt utgangspunkt

2: Ditt nye kosthold

For å få god innsikt i din blodsukkerrespons, anbefaler jeg å kjøpe en blodsukkermåler for å kunne måle blodsukkeret på deg selv. Men det er frivillig og du kan bruke symptomskjema i stedet hvis du ikke liker å stikke deg i fingeren. Det er opp til deg.


For å være klar til å måle når du kommer til den oppgaven (leksjon 7), kan du allerede nå gå til innkjøp av en blodsukkermåler. 


Blodsukkermåler kan du få kjøpt til en billig penge på apotek eller et nettapotek. Jeg bruker selv denne og synes den fungerer bra, men det finnes andre like gode alternativer. 


Når du kjøper en pakke som den jeg har linket til, får du med deg nok til å gjøre 10 målinger. Det vil være nok til å gjøre det minste antall målinger i oppgaven.


Ønsker du å gjøre flere målinger og også måle litt mer underveis i opplegget, kan du kjøpe flere strips og nåler allerede nå. Det koster ca. 300 kr for 50 strips og rett over 100 kr for ektra nåler. 

Hvis du ikke har det allerede, skaff deg en kjøkkenvekt. Du får bruk for den når du skal logge det du spiser. Den trenger verken å være dyr eller komplisert. Det viktigste er at du kan nullstille underveis, slik at du kan veie flere ting i samme skål. Her er en variant fra Kjell & Company

Praktisk info

Gjør leksjonene i rekkefølgen de står

Det kan være fristende å hoppe rundt og gjøre det som ser morsomt ut. Eller gå rett på det å legge om kostholdet. Men det er en grunn til at rekkefølgen er som den er og leksjonene bygger på hverandre.

Hvordan håndtere personlig informasjon

Når du svarer på oppgavene og bruker malen, må du vurdere selv hva du ønsker å si noe om. Malen sendes til meg på epost og du kan vurdere å sette på ekstra kryptering hvis du ønsker. 


Når du svarer på en quiz, er all informasjonen anonym og kan ikke knyttes til deg. Ikke oppgi personlige helserelaterte opplysninger i kommentarfeltet.  


Du kan lese mer om hvordan OptiKost håndterer denne typen informasjon i personvernerklæringen.

Bruk PC når du jobber med oppgavene

Du skal gjøre en del oppgaver i løpet av kurset og jeg har laget ferdige maler som du kan bruke. Da er det best å jobbe på en PC og ha et sted hvor du kan lagre dokumentene du skal jobbe med. Det som skal leses kan fint gjøres på liten skjerm.

Hvordan bruke kommentarfeltet

I hver leksjon er det et kommentarfelt hvor du kan dele tips, erfaringer og stille generelle spørsmål. Hvis det er noe innhold du synes mangler i kurset, kan du gjerne foreslå det også her. Jeg kommer til å svare på kommentarene og det kan også andre kursdeltakere gjøre. Det er bare positivt hvis kursdeltakerne kan dele tips og erfaringer med hverandre.


Jeg kommer ikke til å svare på personlige helserelaterte spørsmål i kommentarfeltet. Da er det bedre å bestille en konsultasjon, så kan vi se på dette i mer detalj. 

Hvordan bruke bonusleksjonen

Det er mye som kan skje med kropp og hjerne når man legger om kostholdet. Derfor får du også en bonusleksjon med en oversikt over mulige problemer som kan dukke opp og hva du kan gjøre med dem.


Hvis du opplever noen rare symptomer eller reaksjoner underveis, går du først til bonusleksjonen og ser om du finner svaret der. Hvis ikke, ta kontakt på e-post så ser vi om det er noe som kan løses raskt eller om det kan være lurt med en konsultasjon.

Hvordan bestille konsultasjon

Du finner link til kjøp og bestilling av konsultasjon på hver side (nederst på siden på liten skjerm). En konsultasjon koster 490 kr for 45 minutter og foregår på video eller telefon. 

Hvor lang tid tar kurset

Du kan gjennomføre kurset på 25 dager - en leksjon pr. dag - men du kan også velge å gjøre det i ditt tempo og bruke den tiden du trenger. Du bestemmer tempoet og det gjør ingenting om du hopper over noen dager eller sprer en leksjon eller en oppgave over flere dager.

Når det er sagt, vil jeg oppfordre deg til å sette av tid jevnlig slik at du kommer gjennom på relativt kort tid. Du kan gjerne gjøre det raskere enn 25 dager også hvis du ønsker det.

Hvis du får tekniske problemer

Hvis du får problemer med tilgang, innlogging eller det er noe annet som ikke fungerer, send en e-post til annegro@optikost.no.


Jeg fikser det så fort jeg kan, men jeg er kun 1 person som gjør alt selv, så det kan skje at det tar litt tid før det blir ordnet. 

Da er du straks klar til å gå videre, men først kommer en liten påminnelse om hvor du kan være når kurset er ferdig:

  • Du har jevnere energi, mindre søtsug og et stabilt blodsukker
  • Du holder deg mett og fornøyd gjennom hele dagen
  • Du har gått fra spising på autopilot til næring i hver bit
  • Du vet mer om hva du skal spise for å ha det bra
  • Du har begynt å krympe på strategiske steder (hvis det var et mål)
  • Du fokuserer bedre og kan jobbe konsentrert over tid
  • Du har et mye mer næringsrikt og variert kosthold
  • Du har merket bedring i symptomer og plager
  • Du kan veldig mye mer om ernæring, kosthold og helse

Legg igjen en kommentar

Comment as a guest:

Name * E-Mail *
Website
Powered by Thrive Apprentice
Pen