
Havregrøt som holder deg mett!
More...
Mange liker å spise havregrøt til frokost, men holder seg til den "vanlige" varianten med sukker, smør og kanel. Gjør den mer mettende og næringsrik med disse triksene.
Havregrøt er populært, og det kommer stadig nye varianter og kombinasjoner av forskjellige typer gryn på markedet.
Ferdigvariantene og den lettkokte varianten med melk, sukker og kanskje litt kanel, er sikkert lettvint og fin, men den gir ikke så mye næring og energi som varer lenge. Det kan fort bli litt vel mye raffinert sukker og karbohydrater, som sender blodsukkeret ut på en skikkelig heisatur.
Følg disse enkle tipsene for en bedre start på dagen!
Hva slags gryn skal jeg bruke?
Skal jeg koke i melk eller vann?
Hvordan gjøre den ekstra næringsrik?
Her kommer forslag til hva du kan toppe grøten med. Finn dine favoritter!
For å gjøre dette mest mulig effektivt, kan du ha ferdigkuttede nøtter og frøblandinger klare til bruk.
Ha alt du trenger lett tilgjengelig, så du slipper å lete gjennom skuffer og skap når du har dårlig tid.
Har du ikke tid til å gjøre dette om morgenen? Bland gryn, vann og frø i et glass og la stå i kjøleskapet over natta. Putt oppi det du ønsker av tilbehør på morgenen og spis med en gang eller ta med på jobb.
Prøv dette og havregrøt vil aldri bli det samme igjen! 🙂
Kjenner du noen som trenger å oppdatere havregrøten? Del gjerne oppskriften!